مدیران برتر

آموزش راهکارهایی برای تبدیل شدن به یک مدیر موفق

مدیران برتر

آموزش راهکارهایی برای تبدیل شدن به یک مدیر موفق

مدیران برتر

علی ربیع پور هستم دانشجوی رشته مدیریت.
هدفم از ایجاد این وبلاگ ترویج مطالبی در راستای رشته خودم برای کمک به دانشجویان و مدیران آینده،امیدوارم مورد استفاده مفید واقع شود.و تشکر میکنم از استاد خوبم یکی از بهترین مدیران موفق ایران،دکتر فرزاد امیر متخصص مذاکرات و قرادادهای تجاری،بابت تمام زحمات دلسوزانه ای که برای ما دانشجویان کشیدند.

بایگانی

7 توصیه برای مدیران جوان

يكشنبه, ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷، ۰۶:۱۴ ب.ظ

 این روزها تا دلتان بخواهد مدیر داریم. همه هم فکر می کنند خودشان بهترین مدیر دنیا هستند. پس مدیریت به خودی خود کاری ندارد! فقط یک میز و صندلی ریاستی لازم دارید تا بشود به شما گفت مدیر. اما چند درصد از این همه مدیر واقعاً درست مدیریت می کنند؟ اگر شما هم در زمینه مدیریت تجربه زیادی ندارید و یا می خواهید مدیریت بهتر را بیاموزید،   مانند هر مهارت دیگری باید اصول آن را رعایت کنید.


۱- داشتن اهداف عقلانی

هر مدیری برای رسیدن به بهترین شرایط اهدافی را در نظر میگیرد که رسیدن به آنها به تنهایی امکان پذیر نیست. به همین دلیل برخی مدیران این سختی را بر کارمندان خود تحمیل می کنند. این نشان دهنده ضعف مدیریتی آنهاست که بدون در نظر گرفتن میزان توانایی کارمندان خود کارهای بزرگ را به آنها محول می کنند. در نتیجه به شرایط مطلوب نمیرسند. اما برای مدیریت بهتر باید ابتدا شرایط کارمندان خود را بسنجید، نقاط ضعف و قوت آنها را شناسایی کنید و بر اساس آن برای مجموعه خود هدف های عقلانی در نظر بگیرید.


۲- هدایت کردن به جای امر و نهی کردن

اگر خواسته ای از کارکنانتان دارید، به جای اینکه به آنها امر کنید، در کنارشان باشید و هدایتشان کنید.


تنها به دلیل اینکه شما مدیر هستید نمی توانید به کارمندان خود امر و نهی کنید و آنها را از هر گونه اختیار عملی محروم کنید. چون در اینصورت برای شما احترامی قائل نمیشوند و بازدهی خوبی نخواهید داشت. پس راه دوم برای مدیریت بهتر این است که به لحن و نحوه صحبت کردن خود با زیرمجموعه تان دقت کنید. آیا لحنتان طوری هست که دوست داشته باشید کسی آنگونه با شما صحبت کند؟ برای اینکه کارکنان کار را درست انجام دهند، گام به گام در کنارشان باشید.


۳- نقاط مثبت را تشویق کنید

برای مدیریت بهتر سعی کنید به دنبال نقاط قوت کارمندان خود باشید و تمرکز خود را بر نقاط مثبت آنها و عملکردشان قرار دهید. زیرا انتقاد در برخی مواقع پاسخ عکس می دهد و سبب می شود آنها نا امید شده و بازدهی مناسبی نداشته باشند به همین دلیل سعی کنید مثبت ببینید و بیاندیشید و نقاط قوتشان را مورد تحسین قرار دهید تا نتیجه مطلوب تری بدست آورید.


۴- عملکرد خود را بسنجید

هر از گاهی، نتایج عملکرد گروه خود را در مقایسه با زمان مشخصی بسنجید. آیا عملکرد تیم شما بهتر شده یا بدتر؟ آیا کارکنانتان با انرژی تر هستند یا عصبی تر و افسرده تر؟ برای مدیریت بهتر، باید تمامی این سختی ها را به جان بخرید. مدیر موفق مدیری است که بپذیرید هر عملکردی در مجموعه او بازتابنده روش مدیریتی اوست و به جای اینکه دیگران را به تنبلی و بی توجهی متهم کند، به این نگاه می کند که چه رفتاری در او به آن نتیجه نامطوب منجر شده است.


۵- مشورت با افراد باتجربه

هر گاه در مدیریت به مشکل یا تردیدی برخورد کردید، بدون تردید به سراغ یک فرد باتجربه بروید و از تجربه های او استفاده کنید.


اگر می بینید تیمتان همواره به نتایج نامطوب می رسد و جو حاکم بر مجموعه جو خوشایندی نیست، اما نمی دانید ایراد کار کجاست، مشورت گزینه بسیار خوبی است. به سراغ افراد باتجربه دور و برتان بروید. ببینید رمز موفقیت آنها چه بوده. اگر می بینید هیچ مدیر موفقی دور و برتان نیست، یعنی در گسترش روابطتان عملکرد خوبی نداشته اید. شما باید مدام در حال آشنا شدن و کسب تجربه از انسانهای جدید باشید. استفاده از تجربه دیگران شما را از آزمون و خطا و اتلاف وقت و انرژی بی نیاز می کند.


۶- شنونده باشید تا گوینده!

درست است که شما مدیر هستید و تجربه  بیشتری نسبت به کارمندان خود دارید، اما قدرت تفکر، خلاقیت و تجزیه و تحلیل مسائل را با استفاده سریع و بدون وقفه تجربیات خود از آنها نگیرید. بلکه به آنها فرصت دهید تا با نظارت درست شما و گوش دادنتان به راه حل های آنها خودشان به نتیجه مطلوب برسند و مسائل را در کنار شما به درستی حل نمایند. بعضی از مدیران از اینکه افراد زیرمجموعه شان اعتماد به نفس بالایی داشته باشند و خلاقیت به خرج دهند وحشت دارند. اما شما برای مدیریت بهتر باید بتوانید افرادی با اعتماد به نفس و مجهز به مهارت حل مسأله تربیت کنید. به کارکنانتان جسارت بدهید تا در کارهای خود خلاقیت داشته باشند. تنها در این صورت است که می توانید همواره از عملکرد درست مجموعه خود، چه خودتان باشید و چه نباشید، مطمئن شوید.


۷- در برابر کارکنان سخاوت به خرج دهید!

افرادی که برای شما کار میکنند همانطور که در قبال کارهای مجموعه شما مسئولند، در ارتباط با زندگی افراد خانواده شان نیز مسئولیت دارند. وقتی می بینید یکی از کارکنانتان به وضوح دچار مشکلی شخصی و خانوادگی شده، اگر کمکی از دستتان برمی آید از او دریغ نکنید. گاهی یک وام کوچک یا چند روز مرخصی بتواند مشکل آن فرد را به کل حل کند. داشتن کارکنانی شاد و باانگیزه بهترین دارایی هر مجموعه و هر مدیری است. این دارای ارزشمند را با خیالات باطلی همچون «پررو می شوند» یا «مشکل خودش است» از دست ندهید.



 


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی